Sider

mandag den 24. februar 2014

På tur: Statens Museum for Kunst

Så kom jeg endelig på Statens Museum for Kunst. Jeg har været der et par gange før, men det er efterhånden ved at være fem-seks år siden og det var uden børn. Derfor tog jeg revanche og tog to ture i løbet af en weekend. Sådan! Det skulle jo gøres ordentligt.

Som man måske kan se, så ligger
SMK i byggerod for tiden.

Begge gange var jeg afsted med barnevognen. Den må ganske vist ikke komme med ind, men der er et lækkert halvtag at parkere barnevogne og klapvogne under. Man skal bare et godt stykke ind i smøgen ved handicapelevatoren. Første gang havde jeg parkeret ved trappen og sat kædelåsen på, så jeg blev ret nervøs da den ikke var foran da jeg kom ud igen. Men nogen havde møgsommeligt flyttet den  om under halvtaget. Mange tak til den ukendte redningsmand - for det regnede ret voldsomt.





Indenfor er der også ren luksus for os børnefamilier. Stokke kombivogne er der nok af. Også på en travl lørdag i vinterferien. Og det vildeste var faktisk at der var en tvillingevogn til rådighed. Det har jeg aldrig set på et museum før, og hvor er det fedt! Da vi havde begge unger med søndag, så var det bare at proppe dem ned i tvillingeklapperen og så afsted til salen med dansk og nordisk kunst. Ingen pilfingre og udløste alarmer. Og ikke mindst, ingen grund til at begge forældre hele tiden skal have en klapvogn eller et barn på armen. Tak til SMK for denne skønne detalje.

Jeg elsker at fotografere forår, så værsågod!
Og samlingerne er jo ordnet efter område, kunstner og periode. Så jeg kom til at bruge liiiiidt lang tid i Hammershøi-rummet, mens manden fik lov til at underholde ungerne. Jeg bliver lige fascineret hver gang. Generelt må jeg dog indrømme at det nok er en fordel at udvælge sig et par af samlingerne at koncentrere sig om når man er derinde. Vi var i hvert fald godt baldrede da vi nåede til 1950 - vi tog nemlig den kronologiske tur rundt.  Men husk at kigger godt efter ovre i dansk og nordisk kunst, for så kan man faktisk finde et par sjove gimmicks.

Børneudstillingen Frihed kan desuden anbefales. Der er plads til at løbe, tumle og undres, og jeg kan tænke mig at man med børn fra 5 år og opefter kan få en god snak og udforskning af hvad kunst kan gøre.Desværre var Store for træt og for lille til at vi fik meget andet end en god fangeleg ud af udstillingen. Men fangeleg skal man jo heller ikke kimse ad.

Mere lokalt forår.
Jeg er helt vild med den måde lyset falder ind fra siden.
Cafeen er også værd at kigge forbi. Lidt rungende akustik, men god mad og gode siddepladser til børn i alle aldre, for der er Tripp Trapp stole indstillet til både store og små børn.

Generelt var turen en stor succes. Første gang var jeg afsted med en veninde og anden gang var vores lille familie afsted, og jeg fik set og genset en masse af de mest centrale værker. Det kan faktisk anbefales at se museet over et par gange 

Desuden kan det anbefales at tage på legeplads enten før eller efter (vi gjorde begge dele). Så bliver ungerne ikke helt kulrede inde på museet. Legepladserne i Østre Anlæg (bagved museet) eller i Kongens Have kan anbefales, når man alligevel skal ind på museet.

1 kommentar:

  1. Det lyder som et sted vi godt kunne aflægge besøg med ungerne næste gang turen går til Kbh.

    SvarSlet