Sider

mandag den 19. august 2013

Hvad kan man lave med børn? 1-3 år

Når ungerne begynder at gå rundt og pille ved alting, så er det helt nye udfordringer man skal tænke på inden man tager på tur. For nu skal der ske noget. Børneudstillinger kan som regel ikke fastholde de små børns koncentration, da de ofte er målrettet børn i børnehave- eller skolealderen. Løsningerne afhænger selvfølgelig lige så meget af ens egen tålmodighed som af barnets.

Det gælder om at finde de steder der har legepladser og plads til leg og tumlen. Enkelte steder er der plads til den slags indendørs (børnehuset på Louisiana eller børnenes museum på Nationalmuseet). Men de fleste andre steder foregår tumle-legene udenfor. Er der en park i nærheden og ingen tumlemuligheder på museet, så tag lige en tur i parken inden i tager ind og nyder lidt kultur. Hvis I er heldige, så kan det hele koordineres sådan at middagsluren kan ordnes mens man selv får et skud kultur.

Og sørg altid for at have en snack i tasken! Ganske vist skal man holde sig til de anviste områder for madpakker. Til gengæld er mætte og tilfredse unger jo langt mere udflugtsvenlige.

Men desværre kan man nok ikke rigtigt regne med at man kan få lov at bruge timer på at studere sine kulturelle interesser. Jeg synes selv at det kan være svært at acceptere, men når man har en krudtugle med, så får man meget sjældent set halvdelen af hvad man gerne ville. Og det kræver grundig udvælgelse og koordination på stedet og på turen generelt, hvis man vil undgå skrig og skrål. 

For eksempel skal man aldrig vandre flere kilometer mens barnet sover middagslur, selvom det er fristende. Min egen erfaring siger mig nemlig, at når barnet vågner igen og er klar til at vandre op og ned ad Nationalmuseets trapper ti gange, så har man selv allerede ømme fødder og kan se frem til flere timer i nærkontakt med tumlebarn og smadrede fødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar